Het Orkest

Het Musica Silvestra Orkest (MSO) is het studentensymfonieorkest van Enschede. Per jaar studeert het MSO twee programma’s in die worden afgesloten met een aantal concerten. Het orkest staat onder leiding van onze enthousiaste dirigent Peter Bogaert. Het orkest bestaat vooral uit studenten en medewerkers van de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool, maar iedereen is welkom!

De programma’s zijn erg afwisselend. Het repertoire bestaat uit symfonieën en ouvertures maar ook bijvoorbeeld filmmuziek. Daarnaast begeleidt het orkest regelmatig koren en solisten. In de zomer 2014 was er zelfs een samenwerking met de Rockband InWaves.

We repeteren iedere maandagavond van 20.00 tot 22.30 uur in de Agora van de Vrijhof. Na de repetitie gaan we vaak nog wat drinken in het Theatercafé. Naast de wekelijkse repetitie is er ieder programma een studieweekend, meestal in een kampeerboerderij. Zo’n weekend komt niet alleen de kwaliteit van het spelen ten goede, maar is ook hartstikke gezellig!

De concerten van het MSO vinden niet alleen plaats in Enschede of op de Campus. Zo gaven we afgelopen jaren concerten in steden als Hengelo, Zwolle en Apeldoorn of dorpen als Haaksbergen en Lonneker. Ook buiten Nederland is het Musica Silvestra Orkest te horen, tijdens een van onze concertreizen. Enkele voorbeelden zijn Toscane (2011), Krakow (2013) en Glasgow (2015).

In 2015 hebben we vanwege het 50-jarig bestaan een groot concert in de Grote Kerk in Enschede gegeven met een apart opgericht Oud-Leden Orkest. Als onderdeel van de festiviteiten hebben we een mooie concertreis naar Glasgow gehad.