Het Orkest

Het Musica Silvestra Orkest (MSO) is het studentensymfonieorkest van Enschede. Per jaar studeert het MSO twee programma’s in die worden afgesloten met een aantal concerten. Het orkest staat onder leiding van onze enthousiaste dirigent Hanrich Claassen. Het orkest bestaat vooral uit studenten en medewerkers van de Universiteit Twente, Saxion Hogeschool en ArtEZ, maar iedereen is welkom!

We repeteren iedere maandagavond van 19:30 tot 22:00 uur in de Agora van de Vrijhof. Na de repetitie gaan we vaak nog wat drinken in het Theatercafé of de Vestingbar. Naast de wekelijkse repetitie is er ieder programma een extern studieweekend, meestal in een kampeerboerderij. Zo’n weekend komt niet alleen de kwaliteit van het spelen ten goede, maar is ook hartstikke gezellig!

De concerten van het MSO vinden niet alleen plaats in Enschede of op de Campus. Zo gaven we afgelopen jaren concerten in steden en dorpen als Hengelo, Haaksbergen en Lonneker. Ook buiten Nederland is het Musica Silvestra Orkest te horen, tijdens een van onze concertreizen. Enkele voorbeelden zijn Krakow (2013), Glasgow (2015) en Kopenhagen (2023).