Over het Musica Silvestra Orkest

Het Musica Silvestra Orkest (MSO) is het studentensymfonieorkest van Enschede. Het orkest bestaat uit ruim 40 enthousiaste musici. Per jaar studeert het MSO twee programma's in die worden afgesloten met een aantal concerten. Het orkest staat onder leiding van onze enthousiaste dirigent Peter Bogaert.

De programma's zijn erg afwisselend. Het repertoire bestaat uit symfonieën en ouvertures maar ook bijvoorbeeld filmmuziek. Daarnaast begeleidt het orkest regelmatig koren en solisten. In de zomer 2014 was er zelfs een samenwerking met de Rockband InWaves, waar onder andere 'Nothing Else Matters' van Metallica, 'Dream On' van Aerosmith en 'Music' van John Miles gespeeld werd.

We repeteren iedere maandagavond van 20.00 tot 22.30 uur in de Audiozaal van de Vrijhof. Na de repetitie gaan we vaak nog wat drinken in het Theatercafé. Naast de wekelijkse repetitie is er ieder programma een studieweekend, meestal in een kampeerboerderij. Zo'n weekend komt niet alleen de kwaliteit van het spelen ten goede, maar is ook hartstikke gezellig!

De concerten van het MSO vinden niet alleen plaats in Enschede of op de Campus. Zo gaven we afgelopen jaren concerten in onder andere Hengelo, Zwolle en Apeldoorn. Ook buiten Nederland is het Musica Silvestra Orkest te horen. In 2000 zijn we naar Zuid-Frankrijk geweest, waar we o.a. concerten hebben gegeven in Olonzac en Béziers. Ook zijn we onder andere al naar België, Italië, Schotland en Hongarije op concertreis geweest. In het voorjaar van 2002 heeft het MSO in Praag gespeeld, in het voorjaar van 2004 in Zaragoza (Spanje), in 2006 in Neurenberg en München en in 2007 in Maasticht en Hasselt. Recentelijk is het MSO in 2011 in de Toscane en in 2013 in Krakow geweest.

In 2015 hebben we vanwege het 50-jarig bestaan een groot concert in de Grote Kerk in Enschede gegeven met een apart opgericht Oud-Leden Orkest. Daarnaast hebben we een mooie concertreis naar Glasgow gehad.