Dirigent

Het Musica Silvestra Orkest staat sinds 2015 onder leiding van onze enthousiaste dirigent Peter Bogaert.

De uit Antwerpen afkomstige violist, componist en dirigent Peter Bogaert begon op 6-jarige leeftijd viool te spelen en werd op 16-jarige leeftijd op het conservatorium aldaar toegelaten.
Na studies in Amsterdam, Basel en Berlijn (viool) en Den Haag (compositie) is hij momenteel werkzaam als plaatsvervangend concertmeester bij HET Symfonieorkest in Enschede.

Daarnaast wordt hij geregeld uitgenodigd als gast-concertmeester bij orkesten en ensembles als de philharmonie zuidnederland, Combattimento Consort Amsterdam, Casco Phil (Belgische Kamerphilharmonie) en dePhilharmonie Antwerpen.

Hij speelt kamermuziek met partners als Sonja van Beek, Bert Van den Brink, Matias de Oliveira Pinto en Liza Ferschtman, schrijft muziek voor solo- en kamermuziekbezettingen en arrangeert van Bach tot Piazzolla.
Als leidend concertmeester is hij verbonden aan het Kamerorkest en de Baroque Academy van HET Symfonieorkest. In deze richting ontwikkelt hij zich nu verder als dirigent, en volgt lessen bij oa. Toshiyuki Kamioka en Antony Hermus.